divatguru

A Stílus legyél TE magad!!!

HTML

Szépségipar - Nagyon Durva!

2007.11.07. 13:19 | divatguru | Szólj hozzá!

Mi van az arckrémben?

Q 10. A ubichinon enzimkomplexushoz tartozó vegyület. A bőrön át nem szívódik fel, egyébként is az emberi szervezet elegendő mennyiségben állítja elő, ezért a kozmetikumokban való alkalmazása vitatott. Ha mégis hiány lépne fel belőle, csak belsőleg lehet pótolni (pl. Ardiol, Cascading Revenol).
 
Kollagén (Collagen).
Nagyrészt vágóhídi hulladékból származó hatóanyag. Nedvesség megkötő képessége közepes, de nem tartós. Egyes gyártók állításával ellentétben nem tud behatolni a bőrbe, és nincs ránctalanító hatása! Viszont alkalmazásakor fennáll a BSE (kergemarha kór)- veszély. 2005-ben találtak a kereskedelemben olyan - népszerű - ránctalanító krémet, amelyből kimutatható volt a kergemarha-kór vírusa! Ugyanis a BSE-vészben elhullott állatok tetemét felvásárolta a kozmetika ipar, mivel az élelmiszer iparnak tilos volt azt hasznosítania (a kollagént ugyanis a marhák bőréből vonják ki).
 
Triclosan. Kémiai tartósítószer és stabilizáló. A fogkrémekben jó lepedék eltávolító és fogfehérítő hatású, viszont allergiát, fényérzékenységet okoz, máj- és vesetoxikus, radikális rákkeltő anyag.
 
Növényi olajok (Vegetable Oil). Hatóanyag deklarációnak túl pontatlan, mivel az egyes olajokat pontosan kell megnevezni. Ennél a megnevezésnél felmerül az „olajszőkítés" gyanúja (gyorséttermek sütőolajhulladéka kezelve durva vegyszeres eljárással).
 
pH 5.5. Ez az „áltény" a néphülyítés csúcsa. A bőrnek nem a pH 5.5-ös savas közegre van szüksége, mert attól csak tönkre megy, hanem a pH 6 és pH 7 közöttiekre, ugyanis ez a „bőrsemleges" pH tartomány. Ezt a hamis adatot azért tálalják tényként a gyártók, hogy apránként elsavasítsák a bőrünket (is), ugyanis a savas közeg a legtöbb bőr- és egészségügyi probléma táptalaja.
 
„a bőr mélyebb rétegeibe is bejuttatja a vizet".
A bőrbe felesleges bármiféle nedvességet is kívülről betuszkolni! Ugyanis a bőr hidratáltsága nem azon múlik, hogy mennyi vizet viszünk be, hanem azon, hogy mennyire aktív az NMF (nedvességmegkötő faktorok) működése. Az NMF működését pedig megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag bevitelével (ebben segíthet pl. az Orachel new Formula vagy a Maximol Solutions) lehet serkenteni, hogy aztán a megivott vizet a bőr meg tudja kötni. A jó hidratáló krémek nem vizet tartalmaznak, hanem olyan összetevőket, amelyek támogatják az NMF működését. (pl. Ressurrection, NightScience).
 

 

 

 

Huhh... tudtam, hogy van néminemű átvágás ezekben a dolgokban, de még rémálmaimban sem gondoltam volna arra, hogy a hangzatos kifejezések mögött ilyen dolgok lapulnak.

Szerintem jobban járunk ha megpróbálunk természetes dolgokat használni, szóval: BACK TO NATURE!!!

Címkék: hatások bőrre káros

A bejegyzés trackback címe:

https://divatguru.blog.hu/api/trackback/id/tr64221293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása